12 april 2010

Tonfisksallad!

Hade inte lång tid på mig att fixa middagen i dag, då jag skulle iväg på ett möte nästan direkt efter jobbet. Det blev rester från gårdagens lasagne till barnen och en fräsch tonfisksallad till mig själv!


Tonfisksallad
2 portioner
1 burk tonfisk i vatten
2 st tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 brk majs
2 avokado
100 g babyspenat, ruccola eeller annan sallad
2 kokta ägg

Dressing:
2 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk vatten
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar

Gör så här: Häll av vattnet från tonfisken. Skär gurkan och tomaterna i mindre tärningar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienserna i en stor skål eller fat. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Garnera med ägg och avokado.

5 år i dag - tiden går så fort! En extra tanke till dig i dag, pappa!

2 kommentarer:

  1. DET var länge sen, tonfisksallad, dessutom med både avocado och kokta ägg, mums!!

    SvaraRadera
  2. Tonfisksalladen ser mumma ut!Synd bara att man glömmer bort den , måste definitivt lagas nu i sommar, perfekt sommarmat.
    Å du , vad gottigt med hotellfrulle då!

    SvaraRadera