08 april 2010

Västerbottenlax


Västerbottenost är en av många favoritostar och tillsammans med lax blir den här rätten en höjdare. Receptet hittade jag hos Allt om Mat. Festlig vardagsrätt som man "snor ihop" på 20 minuter. Som vanligt serverar jag min goda salsa till. Vill man ha ris eller potatis så går det lika bra.


Västerbottenlax
4 person(er) Ingredienser
8 st färsk lax, stora tunna skivor (á 75 g)
2 dl västerbottensost, riven
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
2,5 dl mellangrädde, (eller vispgrädde)

Garnering
1 st rödlök, liten skivad
50 g löjrom
0,5 knippe dill, (1/2 kruka)

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Lägg ut laxskivorna och fördela osten på skivorna, salta och peppra. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnssäker form. Häll över grädden. Ugnsstek ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera med lökringar, löjrom och dill. Servera med pressad potatis eller ris och någon grönsak.

2 kommentarer:

  1. lax och västerbottensost, ja det kan ju inte annat än att bli gott..

    SvaraRadera
  2. Jag har också gjort denna laxrätten,den är jättegod!! fin blogg du har.

    SvaraRadera