06 maj 2010

Hallonbrownies

I dag bjuder jag på härliga Hallonbrownies - en riktig kaloribomb - men härligt kladdiga och sega! Jag halverade receptet och gjorde rutorna i en mindre form.


Hallonbrownies
8 ägg
12 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker
6 krm salt
2 dl kakao
6 dl vetemjöl
400 g smör
275 g hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Häll i det smälta smöret och de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö hallonen jämnt över smeten. Spar några till garnering. Grädda cirka 30 minuter. Prova med en sticka om den har blivit färdig. den ska vara lite kladdig. Låt svalna. Sikta över florsocker. Skär i bitar och garnera ev med hallon.

1 kommentar:

  1. Hjälp jag tror jag avlider! Dom här låter ju så goda så jag bara måste lägga dom högst upp i min växande "att prova" hög...

    SvaraRadera