02 juni 2010

Ljummen potatissallad med räkor och sparris

Nu när det börjar bli varmt ute vill man oftast äta något lätt och enkelt. Jag är inte alls sugen på att stå vid spisen och laga långkok och heta grytor. Därför passade den här rätten så bra i dag - nu när värmen äntligen är här. Receptet hittade jag i senaste Buffétidningen.
Ljummen potatissallad med räkor och sparris
4 portioner
700 g färskpotatis
1 kg frysta räkor i lake räkor i lake
1 burk grön sparris (250 g)
1 knippe rädisor (ca 150 g)
1 dl grovriven västerbottensost
1 påse babyspenat (70 g)
1 msk färskpressad citronjuice
ca 2 msk riven pepparrot
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Pepparrotsdressing
3 msk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl mjölk
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
Gör så här: Dela potatisarna om de är stora. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Skär den i grova bitar. Skär rädisorna i skivor. Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten.
Vispa ihop citronjuice och 1/2 dl olja och vänd ner i salladen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Strö över riven pepparrot.
Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsdressingen. Servera den och gärna ett gott bröd till salladen.

3 kommentarer:

  1. Oj så gott! Det där måste testas! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Så himla gott och fräscht. Perfekt sommarmat.

    SvaraRadera
  3. Åh vad det där såg gott ut! Jag och min kompis sitter här och dreglar! =)

    SvaraRadera