25 augusti 2010

Kasslergratäng med ananas och feta

Jag blir så glad när jag hittar recept som är lätt att göra och som dessutom smakar väldigt bra. Det var precis ett sådant recept jag hittade i tisdags när jag hade tagit upp kassler från frysen och sökte runt lite på nätet. Då hittade jag detta kasslerrecept hos Karins blogg Bevemyrs. Så ni som gillar kassler - här har ni ett perfekt recept!



Kasslergratäng med ananas och feta
Kassler
1 burk ananas
2 burkar creme fraiche
1 paket fetaost
1 rödlök
riven ost
salt, peppar

Gör så här: Dela kasslern i lagom stora bitar och lägg dem i botten av en gratängform, fördela ananasen ovanpå. Blanda creme fraiche, smulad fetaost och hackad rödlök i en bunke. Smaka av röran med salt och peppar. Strö på riven ost. Grädda i ca 225 grader tills gratängen fått fin färg.

3 kommentarer:

  1. Kassler är sånt som jag köper hem för jag tycker det verkar smidigt och sedan inte vet vad jag ska laga med den. Nu vet jag!

    SvaraRadera
  2. kassler är bra "snabbmat" när man vill ha nått gott och smidigt..
    Ditt recept såg gott ut, men jag dissar ananasen klarar inte riktigt av att ha den i mat, serveras på sidan om..
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  3. Måste vara ett perfekt recept för mig som gillar enkel mat, kassler, feta och ananas! :D

    SvaraRadera