11 augusti 2010

Mozzarellabiffar med gräddig sås

Även dagens middag blev ett recept från Victoria och Matplatsen. Supergoda, smakrika biffar i en härlig, gräddig sås. Även barnen var lyriska vid matbordet, så denna rätt kommer jag absolut att göra fler gånger. Testa ni också!!

Mozzarellabiffar med gräddig sås
600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

Sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning

Gör så här: Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma till biffar.

Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)

Jag hade bara riven mozarella men det gick lika bra.

Mina biffar fick gå klart i ugnen och "gotta" tll sig ordentligt i den goda såsen.

Servera med grönsallad och potatis (om man inte äter LCHF)

4 kommentarer: