29 augusti 2010

Whiskeykyckling med varm löksallad

Har hunnit med en hel del i helgen. Två fotbollsmatcher (två vinster!!), lite shopping, 17-årskalas, kräftor & surströmming och trädgårsarbete.

Helgen började med en lugn hemmakväll god mat och dryck. En lite annorlunda men god kycklingrätt!



Whiskeykyckling med varm löksallad
4 port

4 kycklingfileer
salt & svartpeppat
2 1/2 dl grädde
2 msk whiskey (konjak går också bra)
100g parmesanost

Varm löksallad:
2 rödlökar
8 skivor bacon
olivolja
50 g pinjenötter
1 påse ruccolasallad
1 msk balsamvinäger
100 g parmesanost
salt & svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfileèrna i någon minut per sida & lägg över dem i en ugnsform . Salta & peppra.Häll över whiskey & grädde. Hyvla eller riv parmseanosten & lägg över. Sätt in kycklingen i ugnen ca 30 minuter.

Skala & skär rödlöken i stora klyftor. Hetta upp en stekpanna & stek baconet tills det är knaprigt. Lägg det på en bit hushållspapper & låt rinna av. Häll lite olivolja i stekpannan & stek rödlöken i ca 5 minuter. Så här långt kan du förbereda.
Precis innan servering: lägg tillbaka baconskivorna, löken & pinjenötter i stekpannan i några minuter & låt allt bli varmt.
Lägg upp på ett serveringsfat & blanda i ruccola. Droppa över balsamvinäger & hyvlad eller riven parmesan. Salta & peppra.

Servera kyckling, klyftpotatis & löksallad.

2 kommentarer:

  1. Whiskeykyckling!? Det lät både annorlunda och gott. Måste testa det snarast, tror att mannen skulle gilla det! :)

    SvaraRadera