Efterfrågat recept på Blåbärspaj!

Jag har hittat min kamerasladd! Jag har vänt upp och ner på hela huset och så i går kväll hittade jag den fastklämd bakom soffan. Skönt! Nu kan jag ladda upp lite matbilder igen.!

Här kommer receptet på den goda Blåbärspajen med polenta som vi åt på kräftskiva hos familjen A. En bloggläsare efterfrågade receptet och här kommer det! Polentan gör pajdegen lite knaprig och god.


En pajform, 24 cm (gärna med löstagbar kant)
1,5 dl polenta
2 dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
125 g smör
Sätt ugnen på 175 grader, kör alla ingredienser till en deg i matberedare, eller hacka ihop dem på bakbord med kniv. Tryck ut pajdegen i formen, ställ i kylen ca 1/2 timme. Grädda sedan mitt i ugnen 20 minuter.

3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk rivet skal av citron
1 tsk rivet skal av lime
1 msk grädde
1 msk pressad citron
1msk pressad lime
2,5 - 3 dl färska blåbär (frysta bär gör pajen lite för blöt, möjligen kan man ta halva mängden bär)
1 - 2 msk florsocker

Vispa ägg och socker, tillsätt rivet skal av citron och lime, vetemjöl och sist saften och grädden. Häll i den varma formen och grädda ytterligare 15 minuter. Tag ut formen. Sätt ugnen på grill och högsta värmen.Fördela blåbären över den varma pajen, strö över florsocker, sätt i under grillen (fortfarande i mitten) och grädda 2-3 minuter - passa hela tiden. Låt svalna helt, servera med lättvispad grädde.

Tänk att det redan är fredag igen! Ha en bra helg! Själv drar jag till Stockholm i eftermiddag med jobbet. Det blir kul!

Kommentarer

  1. Det är inte mkt som slår blåbärspaj!

    SvaraRadera
  2. Jag blir så fikasugen att jag snart måste ta paus från matbloggssurfandet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg