28 september 2010

Farmors äppelkaka

Jag ligger nerbäddad med en rejäl förkylning som har angripit mig och därför blir det inte så mycket matlagande just nu.

Tur att jag har några recept på lager som jag kan lägga ut till er bloggläsare.
Den här pajen gjorde jag i söndags och fick toppbetyg av barnen - det brukar inte höra till vanligheterna när det gäller efterrättspajer. Den här pajen innehåller rivet äpple och det gick visst hem hos dem. Synd bara att jag gjorde en så liten paj, för den tog slut genast...


Farmors äppelkaka
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 ägg

Fyllning: 4-5 rårivna äpplen

Garnering: Florsocker

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda i smör och ägg och blanda till en deg. Tryck ut hälften av degen i formen. Täck med rårivna äpplen. Davla ut resten av degen till ett lock över kakan. Tryckk till vid kanterna, nagga. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Sikta över florsocker. Servera med grädde, vaniljsås eller glass.

4 kommentarer:

  1. Då kanske ungarna här kan gilla den också. Hoppas du mår bättre snart.

    SvaraRadera
  2. Testa! De kommer säkert att gilla den. Tack, jag mår lite bättre.

    SvaraRadera
  3. Äppelkaka ska jag baka idag, men på min farmors vis;-) Tack för tips!

    SvaraRadera
  4. Ska bli spännande och se receptet på din farmors äppelkaka!

    SvaraRadera