"Föräldrarfest" med stort buffébord!


Det här dignande buffébordet med olika pajer, pastasallader, couscoussallader, såser och bröd smaskade vi på i går när vi hade "föräldrarfest" med Wilmas fotbollslag. Var och en tog med sig en varsin rätt och eget dricka och sedan fick alla äta av allt! Perfekt koncept när man är många som ska träffas och äta tillsammans. Såå gott! Inga barn var med - de hade sin avslutning i torsdags!

Här kommer mitt bidrag till buffébordet:


Italiensk paj med salami
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1,5 msk vatten, ca
1 krm salt

Fyllning
1 burk(ar) paprika, grillade i olja, strimade
1 burk(ar) kronärtskocksbottnar, marinerade i olja
1 dl parmesanost, riven
1 dl lagrad ost, riven, typ västerbottensost
3 st ägg
2 dl mjölk
salt och svartpeppar, nymalen

Sallad
rucola, 1 näve
100 gram körsbärstomater, halverade
1 dl svarta oliver med kärna
8 skiva(or) salami, italiensk
olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.
Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite. Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

Kommentarer

  1. Det ser ju jättetrevligt ut.

    SvaraRadera
  2. Det är så trevligt när alla tar med sig något. Bufféerna blir så mycket roligare.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg