24 september 2010

Fredagkväll = Thaisoppa och rött vin!

Thaisoppa med scampi och kokosmjölk i en härlig blandning tillsammans med paprika och sambal olek och till det ett gott italiensk vin! Perfekt fredagsmat när mörkret och hösten kryper allt närmare.


Thaisoppa
ca 30 scampi
1 burk kokosmjölk
2 paprikor, röd & grön
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
2 msk ostronsås
1-2 tsk sambal olek
smör
Gör så här: Strimla paprika och purjo och finhacka vitlöken. Fräs allting i lite smör, det ska inte ta färg. Häll på kokosmjölken och rör i sambal olek och ostronsåsen. Låt det småputtra på låg värme i 5 minuter. Lägg i scampi och låt det bli varmt.

6 kommentarer:

  1. Rött vin till thaimat...det var otippat! Funkar det?

    SvaraRadera
  2. Funkar hur bra som helst! Prova!

    SvaraRadera
  3. Åhhhh det är ju bara sååååå gott med Thai mat! Å italiensk vin likaså...vilket fredagsmys :-) Ha en fortsatt mysig helg! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  4. Bjöd min man på soppan igår (lördag) JÄTTEGOD!!! Så nu ligger jag på mera plus.. Fantastiskt god soppa!! Vinet som vi drack till heter Sangiovese från Toscana 2007 vi köpte 2 lådor med viner från Italien när vi var på vin o ostmässan i Örebro i våras. Bra att ha på lager..Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  5. Jättegod soppa!! Dock använde jag vanliga räkor samt tillsatte lite flingsalt. Kanongott, tack för receptet!

    SvaraRadera