17 september 2010

Kryddstekt fläskfilé med honungrostade palsternackor och getostkräm


Det är inte klokt vad veckorna går snabbt. Fredag igen och vad ska man äta? Hittade det här receptet på www.alltommat.se och vilka härliga smakupplevelser! Kryddat kött med milda honungsrostade palsternackor och en kräm av getost som bryter av allt. Kan det bli bättre en fredag kväll? Och så ett glas vin förstås...

Kryddstekt fläskfilé med honungrostade palsternackor och getostkräm2 person(er)
300 g fläskfilé
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk anis
1 tsk fänkålsfrön
2 krm salt

Palsternackor
4 st palsternackor, små
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 msk honung
1 msk olivolja
1 st tomat
1 st rödlök
75 g spenat, 1 ask

Getostkräm
50 g getost
0,5 st crème fraiche, lätt

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Stöt kryddor och salt i en mortel. Putsa filén och vänd den i kryddblandningen. Skala palsternackorna och skär i långa stavar. Lägg dem på en långpanna, salta, peppra och tillsätt olivolja och honung. Lägg köttet vid sidan om palsternackorna och stek mitt i ugnen, ca 30 min, tills innertemperaturen är 68° och palsternackorna är gyllenbruna.Ta ut och låt köttet vila ca 10 min i aluminiumfolie. Skölj tomaten och skala rödlöken. Skär allt i klyftor. Blanda tomat- och lökklyftor samt spenaten med palsternackan. Getostkräm: Mixa ihop getost och creme fraiche. Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med tillbehören.

2 kommentarer:

  1. Hr får du reda på vad du ska äta - http://www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu/

    SvaraRadera
  2. Du hittar alltid så perfekta recept till mysmiddagarna!

    SvaraRadera