26 september 2010

Kycklingfilé på bädd

Jag har massor med recept som jag aldrig har gjort, men som ligger i en plastficka och väntar på att bli tillagad. I dag fick det bli ett recept från den högen. Receptet kommer från härliga Gourmet-morsans matblogg och det var otroligt gott. Passar både till vardags och fest och en perfekt bjudrätt. Jag hade potatisklyftor till, men det går lika bra med pasta, ris eller varför inte pressad potatis.


Kycklingfilé på bädd
4 personer
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1/2 purjolök
2 dl bland svamp
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon
1 tsk paparikapulver
3 msk kinesisk soja
salt, peppar
2 dl västerbottenost
Gör så här: Bryn purjolök,bacon, och sist svampen. Lägg allt i en ugnsfast form.
Bryn kycklingfilén, salta och peppra. Lägg ovanpå grönsakerna.
Blanda grädde, kryddorna, kalvfond och sojan i en kastrull. Låt puttra i 5 minuter.
Smaka av. Häll såsen över filéerna, strö över riven ost.
In i ugnen 225°C i ca 25 minuter.

Servera med färsk pasta och sallad och ev. bröd.

2 kommentarer:

  1. Det här låter verkligen supergott! Jag är på jakt efter nya recept på kyckling och det här ska vi prova hemma hos oss. Passar utmärkt nu när vi hittat massor med svamp :-)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tyckte om det :-) Åh det är bara så smidigt att tillaga och brukar uppskattas enormt av inbjudna gäster! Ha det gott! Gourmetmorsan

    SvaraRadera