19 oktober 2010

Kasslergratäng med feta och banan

I dag blev det kylskåpsrensning, lite som Flygande Jakob, men med fetaost och sweet chili. Prova! Det blev riktigt gott.


Kasslergratäng med feta och banan
250 g kassler
1 banan
1 brk fetaost i olja
1/2 purjo
1 burk creme fraiche
½ dl sweet chilisås
1 dl grädde
grovmalen peppar
curry

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Strimla kasslern och lägg den i en smord ugnsform. Strimla purjon och skiva bananen och lägg över kasslern. Strö över den tärnade fetaosten + lite av oljan. Blanda creme fraiche med, sweet chilisåsen, peppar, grädde och lite curry. Bred röran över kassler och grönsakerna i formen. In i mitten av ugnen tills den fått fin färg ca 20 minuter.
Servera med ris till eller vad du tycker bäst om.

2 kommentarer:

  1. Nya gratängformen invigd då! Vilken mysig storlek det var på den förresten. Feta och banan, oväntad kombo!

    SvaraRadera
  2. Oj - så gott det ser ut! :)
    .

    SvaraRadera