Spagetti pomodoro

I går när jag tittade på TV4:s Förkväll så gjorde Monica Ahlberg en jätteenkel pastarätt som fick bli kvällens middag. Med lite parmaskinka och ruccola till blev det supergott!



Spagetti pomodoro
Antal portioner: 4
500 g spagetti, gärna fullkorn

Tomatsås
3 st vitlöksklyftor
6-8 st kvisttomater
1 msk smör
1 tsk strösocker (eller 1 msk flytande honung)
1 kruka oregano, färsk
1 tsk vit balsamvinäger
Flingsalt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering
parmaskinka
2 st mozzarellaostar
0.5 kruka basilika, färsk
Parmesanost, fint riven
1 påse ruccolasallad

Gör så här: Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg! Tillsätt sockret och rör om.
Blanda ner tomater och bladen från oreganon. Koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med vinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning. äll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad.
Servera med salladen.

Kommentarer

  1. Det ser verkligen inte dumt ut! Pasta, tomatsås, mozzarella å så parmaskinka... kan ju inte bli annat än lyckat! Måste testas:-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  2. Ja gott behöver inte alltid vara komplicerat :)
    Härligt fat!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg