22 november 2010

Biff Teriyaki

I dag när jag kom hem från jobbet gjorde jag iordning en pepparkaksdag. Nu står den i kylen och mognar någon dag innan det är dags för att baka ut den och känna pepparkaksdoften spridas i huset. Längtar...

I lördags efter att vi hade ätit den goda förrätten med persika, chévre och camenbert så åt vi japanskt - Biff Teriyaki. Receptet hittade jag på recept.nu. Med färdig teriyakisås fixar du en japansk klassiker på några minuter.




Biff Teriyaki
400 g strimlat nötkött t ex innanlår
1 st gul lök
2 st morötter
250 g färsk broccoli
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,75 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
1 tsk sambal oelek
2,5 dl grädde

Gör så här: Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
Servera med ris.

1 kommentar:

  1. Det där såg gott ut, sitter just och funderar på middag resten av veckan. Tror att det blir denna variant nån av dagarna här..
    Tack för tipset!

    SvaraRadera