26 november 2010

Pepparkaksbak!

I dag har vi äntligen bakat pepparkakor. Degen har ju legat i kylen sedan i måndags och i dag fick vi äntligen tid att baka.
Wiktor redo för pepparkaksbak.

Julens Goda Pepparkakor
250 g smör
250 g strösocker
1 dl grädde
1 msk sirap
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1/2 msk bikarbonat
1 ägg
1/2 kg vetemjöl
Gör så här: Rör smör och socker. Tillsätt grädde, sirap och kryddorna samt ägget. Till sätt vetemjölet i omgångar. Låt degen ligga i kylen i minst ett dygn.



Och se det snöar...

5 kommentarer:

  1. Har ni hunnit smaka på Blossans glögg? Vi smakade igår, men vart besviken.. det smakar som vattnig saffran där alkohol smaken slog igenom rejält.. själv tycker jag att i glögg ska man inte smaka av alkoholen.. visst lite får väl smaken komma men blossan misslyckades totalt i år..

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju synd när flaskan är så snygg...

    SvaraRadera
  3. Är det mammas pepparkaksrecept? Jag har inte kommit så långt än och vet faktiskt inte när det ska bli av heller...Ska testa Blossa 2010 nu!

    SvaraRadera
  4. Det är så gott med hemmagjorda pepparkakor! Här hemma blev det lussebullsbak idag :-)

    SvaraRadera
  5. Massa massa snö :D
    Kul att samlas och baka ihop.

    SvaraRadera