20 november 2010

Persikor med chévre och camenbert

I kväll slog vi till med förrätt här hemma. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och gjordes i måndagens avsnitt. Vi hoppade över parmachipsen, men nästa gång vi gör den här rätten ska vi absolut göra sådana - tror det passar riktigt bra till den här rätten.



Persikor med chévre och camenbert

Antal portioner: 4
4 st persikohalvor i sockerlag
100 g chèvreost
100 g camembert
0.75 dl valnötter

Persikor: Sänk ugnen till 200 grader. Tag fram fyra små suffléformar. Lägg persikohalvorna på hushållspapper så att vätskan rinner av. Skiva chèvren i ca 0.5 cm tjocka skivor. Spara lite till salladen. Lägg en skiva i botten av varje suffléform. Lägg på persikan med den delade sidan uppåt. Täck den med chèvreosten och camemberten. Grovhacka valnötterna och strö över osten. Spara lite till salladen. Låt stå i ugnen i cirka 7- 10 minuter. När osten har smält är persikorna klara. Ringla flytande honung över innan servering. Persikorna skall serveras omedelbart.

Parmachips

4 skivor parmaskinka, inte för tunna
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Lägg skinkan platt i formen. Baka dem i ugnen tills de blivit krispiga. Tiden kan variera beroende på hur tjocka skivorna är. När de är klara, tag ut dem och låt dem vila i ca 5-10 minuter innan servering.

Sallad
Salladsblad, blanda gärna olika sorter
1 dl valnötter
Flytande honung
Skölj salladen i iskallt vatten, då behåller salladen sin krispighet längre. Smula lite av getosten över salladen. Strö grovhackade valnötter över salladen. Ringla över lite flytande honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar