08 november 2010

Saffranskladdkaka

Den här goda saffranskladdkakan gjorde jag i lördags när familjen A var hos oss. Receptet hittade jag hos Victoria på Matplatsen. En enkel rör-ihop-kaka som är riktigt söt och god med en tydlig smak av saffran. Tillsammans med lite grädde blir det perfekt. Smakar lika gott ljummen som kall!



Saffranskladdkaka

3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
3 ägg
75 g mandelmassa
1/2 g saffran (+ 1 sockerbit)
150 g smör

Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen i de torra ingredienserna. Riv mandelmassan och rör ner den i smeten. Smält smöret. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel och häll i saffranet i smöret (har du ingen mortel häller du i saffranet direkt i smöret). Rör till sist ner saffranssmöret i smeten.

Smöra och bröa en form (gärna med mannagryn). Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 25 minuter.

Pudra över florsocker och servera den kall eller ljummen tillsammans med vispad grädde.

4 kommentarer:

  1. Så otroligt god! Tack för god kaka och en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  2. Låter supergott! Saffran o mandelmassa mmm

    SvaraRadera
  3. Det här låter jättegott och juligt! :-)

    SvaraRadera
  4. Åh den här bjöd dom på jobbet igår men eftersom jag är sjuk så blev det ingen kaka för min del.. Den ser ju dock så himla god ut..

    SvaraRadera