17 december 2010

Fisksoppa

Äntligen fredag igen! Jenny kom förbi och käkade. Fisksoppa, aioli, vitlöksbröd och vitt vin stod på menyn i kväll. Så gott!

Fisksoppa
1 purjo
1 vitlöksklyfta
1 pkt saffran
2 dl mellangrädde
matlagningsvin
torskblock
räkor
50 g rökt lax
färska skållade tomater
färska skivade champinjoner
salt
Gör så här: Fräs purjo, vitlök och saffran i smör. Bland i grädde och vin och laxen (skuren i små bitar). Tillsätt torsken. Koka tills fisken blir klar. Tillsätt räkor, tomater och champinjoner sist.
Servera med aioli och vitlöksbröd och ett gott glas vitt vin.

Nya Allt om mat låg i brevlådan. Härlig läsning blir det i helgen...

1 kommentar:

  1. Gott med fisksoppa!!!
    Härlig läsning!! Som ett barn på julafton när det kommer en ny mattidning att frossa i!!:)

    SvaraRadera