11 december 2010

Knäckebröd

I går kom mamma förbi och käkade och hade det här goda knäckebrödet med sig. Fick recepet idag och tänkte baka en sats nu på eftermiddag. Passar perfekt som tilltugg till vin eller öl innan maten.



Knäckebröd
2 dl majsmöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrö
1/4 dl pumpafrön
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten

Gör så här: Rör ihop allt och bred ut det tunnt på en bakplåtsklädd plåt. Strö över flingsalt. Grädda 1 timme i 150 grader. Bryt i bitar.

3 kommentarer:

  1. Åh va gott det lät. =)

    Har du kanske något tips på mjuktbröd som passar på julbordet, ska ha vörtbröd och Högbo limpa men behöver ett som barnen gillar. ;-)

    Mvh Anna

    SvaraRadera
  2. Ja, det var verkligen supergott!

    Högbolimpan är ju hur god som helst, synd att inte barnen tycker om den. Du får baka en vanlig franska kanske? Jag ska kolla igenom mina recept och se om jag har något bra!

    SvaraRadera
  3. Har precis gjort ditt knäckebröd och smakat av det och det är fantastiskt gott! Tänker sprida det till mina vänner på fb, tusen tack!!

    SvaraRadera