21 december 2010

Potatisplättar

Potatisplättar är en tyvärr nästan bortglömd men mycket god vardagsrätt. Perfekt att laga om du har kokt potatis över och det hade jag i dag, så plättar fick det bli tillsammans med lingon och bacon. Jag gjorde en egen variant och tog det jag hade hemma.



Potatisplättar
Antal portioner: 4
5 kokta potatisar
2 ägg
1 dl mjöl
1 dl grädde
1 dl creme fraiche (senap, vitt vin och schalottenlök)
1 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
smör till stekning

Till servering:
lingon, fläsk eller bacon

Gör så här: Pressa eller riv potatisarna. Vispa samman ägg, mjöl, grädde, creme fraiche, salt och peppar till en pannkakssmet och blanda i potatisen. Stek plättarna gyllengula i lite smör i en plättlagg. Stek fläsk eller bacon. Servera genast med lingon.

3 kommentarer:

  1. Här äts det raggmunk titt som tätt, underskattat å supergott, å man behöver inte ens kokt potatis. :)

    SvaraRadera
  2. mmm....så gott! äts alldeles för sällan!

    SvaraRadera
  3. Hm fick en liten aha upplevelse här, så där kan man ju också göra..Såg då för himla gott ut..

    SvaraRadera