Potatisplättar

Potatisplättar är en tyvärr nästan bortglömd men mycket god vardagsrätt. Perfekt att laga om du har kokt potatis över och det hade jag i dag, så plättar fick det bli tillsammans med lingon och bacon. Jag gjorde en egen variant och tog det jag hade hemma.



Potatisplättar
Antal portioner: 4
5 kokta potatisar
2 ägg
1 dl mjöl
1 dl grädde
1 dl creme fraiche (senap, vitt vin och schalottenlök)
1 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
smör till stekning

Till servering:
lingon, fläsk eller bacon

Gör så här: Pressa eller riv potatisarna. Vispa samman ägg, mjöl, grädde, creme fraiche, salt och peppar till en pannkakssmet och blanda i potatisen. Stek plättarna gyllengula i lite smör i en plättlagg. Stek fläsk eller bacon. Servera genast med lingon.

Kommentarer

  1. Här äts det raggmunk titt som tätt, underskattat å supergott, å man behöver inte ens kokt potatis. :)

    SvaraRadera
  2. mmm....så gott! äts alldeles för sällan!

    SvaraRadera
  3. Hm fick en liten aha upplevelse här, så där kan man ju också göra..Såg då för himla gott ut..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg