29 december 2010

Skinkfrestelse!

För att bli av med lite av julskinkan som vi har kvar så gjorde jag en "falsk" Janssons frestelse i går. Istället för anjovis så tog jag julskinka och massor med ost (mozzarella och västerbottenost).


Skinkfrestelse
4 port
10 potatisar
ca 400 gr rökt skinka/julskinka
1 purjolök
2-3 dl grädde
1 msk kalvfond
2 msk ströbröd
2 dl riven ost (mozzarella och västerbottenost)

Gör så här: Skala och strimla potatisen. Strimla skinkan. Snitta och skiva purjolöken. Blanda potatisen, skinkan, purjon och massor med ost i en smord ugnsfast form. Blanda 2 dl grädde med fonden och häll över.
Strö ströbröd jämt över formen. Grädda i 225 graders ugnsvärme 20-30 minuter. Späd med den sista decilitern grädde efter 20 minuter om det ser torrt ut.
Servera med sallad

1 kommentar:

  1. Gott!! Superbra med alla tips till julskinkerester!!

    SvaraRadera