Jordnötssås Satay!

I kväll har fick Wiktor välja mat och då blev det kyckling med jordnötssås.Hittade ett väldigt gott recept i den här boken:



Finhacka 2 1/2 dl osaltade rostade jordnötter i en matberedare. Hetta upp olja i en medelstor gryta. Lägg i en hackad lök och stek på medelstark värme i fem minuter eller tills löken är mjuk. Tillsätt två pressade vitlöksklyftor, 2 tsk riven färsk ingefära, 1/2 tsk chilipulver, två tsk curry och en tsk mald kummin. Stek under omrörning i två minuter. Häll på 4 dl kokosmjölk, fyra msk farinsocker och hackade jordnötter. Skruva ner värmen och koka i fem minuter eller tills såsen tjocknar. Häll på 4 tsk citronsaft och servera. (För att få en slätare sås kan du köra den i matberedare i 30 sekunder).

Jordnötssås Satay här tillsammas med kyckling och wokade grönsaker!

Kommentarer

  1. Sataykyckling med jordnötssås är helt klart en av mina absoluta favoriträtter! Här funderar vi på något så exotiskt som stuvade makaroner och falukorv till middag ikväll. Orginellt va? ;-)

    SvaraRadera
  2. Jordnötssås har jag aldrig gjort själv! Det verkade ju inte så farligt svårt så man kanske skulle ta och testa någon gång!

    SvaraRadera
  3. Stuvade makaroner och falukorv är aldrig fel. Husmanskostens höjdare, tycker jag...

    Prova den här Jordnötssåsen, den är inte alls svår att göra och blir riktigt god!

    SvaraRadera
  4. Älskar jordnötssås!! Har gjort det någon gång för längesen och blev verkligen förvånad över hur lätt det var.

    SvaraRadera
  5. Detta är verkligen favoriträtt hemma hos oss. Min son är helt tokig i såsen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg