31 januari 2011

Köttfärsbiffar med tomatbulgur och tzatziki

Inspirationen till kvällens middag hittade jag när jag läste söndagens Aftonbladet. Receptet kommer ursprungligen från Tasteline.se och är en härligg blandning av olika smaker som gifter sig med varandra.

Köttfärsbiffar med tomatbulgur och tzatziki
Tzatziki
4 dl grekisk yoghurt
1 st gurka
2 st vitlöksklyfta(or)
salt
1 msk olivolja extravergine
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och ringla över olivolja.

Bulgur
6 dl fullkornsbulgur, kokt
2 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
1 tsk chiliflingor
3 msk tomatpuré
salt och peppar
0,5 st citron(er), saft
10 st cocktailtomater, röda
0,75 dl mandel, hackad
Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt chili, tomatpuré och lite salt. Blanda ner i bulbur och tillsätt pressad citron, basilika, tomater och mandel. Du kan rosta mandeln först om du vill. Jag tog pinjenötter istället.

Biffar
400 gram nötfärs
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
olivolja
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och vitlök till en färs. Forma till biffar och stek i oljan i några minuter per sida.

1 kommentar:

  1. Så gott med köttfärsbiffar.
    Och den där tomatbulgur så också god ut.
    :-)

    SvaraRadera