07 februari 2011

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Idag bjuder jag på en härligt god lövbiffsgratäng som jag gjorde i fredags kväll när mamma var här och åt med oss. Gratängen smakar mums med pasta till.


Lövbiffsgratäng med grönmögelost
Det här behövs till 4 port:
350 g lövbiff, strimlad
2 msk soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör

Sås:
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk idealmjöl
ca 150 g krämig grönmögelost, grovriven t ex St Agur
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
Servera med: kokt pasta
Ugn: 225º
Gör så här: Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök.

Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.

Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.

2 kommentarer:

  1. Åh, den här gratängen är så god!
    Vilken trevlig 3-rätters du hade gjort.

    SvaraRadera
  2. Mums! Så gott det ser ut! :-)

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg

    SvaraRadera