06 februari 2011

Melodifestivalen och middag!

Såg ni första deltävlingen av Melodifestivalen igår? Vad tyckte ni? Jag tycker att det var överförväntan! Att Danny skulle gå vidare var väl nästan självklart, men att Swingfly gick vidare var kanske lite otippat, men kul! Jag höll på Jenny Silver som tyvärr inte gick vidare, men hon gick ju till Andra Chansen och har därmed fortfarande chansen...

Vi hade gäster här hemma och det blev en trerättersmiddag!

FÖRRÄTT
Till förrätt blev det en bruschetta med dragon och chevré istället för basilika och mozarella!

Bruschetta med tomat och dragon serverad med kräm på getost och philadelphiaost
4 personer
4 st skivor vitt bröd
2 st vitlöksklyftor
5 st tomater
1/2 dl hackad färsk dragon
olivolja
rivet skal och saft från en citron
salt och peppar
Skär ner tomaterna i tärningar, blanda med dragonen, 1 msk citronsaft, 1/2 msk rivet citronskal samt lite olivolja. smaka av med salt, peppar och socker.
Getostkrämen:
150 g getost
50 g philadelphiaost
1/2 dl grädde
Mixa getosten med grädde och philadelphiaost till en slät kräm.Smaka av.
Till servering:
Grilla brödskivorna, gnid in dom med vitlök. Lägg tomatblandningen på brödet och avsluta med en klick av getostkrämen.

VARMRÄTT
Till varmrätt blev det marinerad kall fläskfilé med potatisgratäng. Fläskfilén ugnssteks och marineras med balsamvinäger, olivolja, strimlad basilika och soltorkade tomater. Fräscht och gott!


Marinerad fläskfilé med soltorkade tomater och basilika
(7 personer)
1 kg (drygt) fläskfilé
smör
salt
svartpeppar
3/4 dl balsamvinäger
1-1 1/2 dl olja
salt
svartpeppar
75 g soltorkade tomater
1 kruka basilika
Gör så här: Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225 grader, tills temperaturen visar 70 grader. Låt köttet kallna över natten i kylskåpet.
Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor. Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.

DESSERT
Desserten hade Wiktor bestämt. Han älskar After Aight och ville ha en kladdkaka med det i. Så fick det bli!


After Eight-kladdkaka
100g smör
100g after eight, ca. 10-12st
2 ägg
2dl socker
2,5dl vetemjöl
2,5msk kakao
1,5tsk bakpulver
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Smällt margarinet med after eight. Blanda i torrvarorna med ägg/socker-smeten och häll i sist smör/chokladblandningen. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter och häll i smeten. Grädda längst nere i ugnen i 175 grader ca. 18 minuter. Ta ut kakan och lägg på after eight-skivor och grädda ytterligare ca 5 minuter:-)

2 kommentarer:

  1. Vilken god middag!! Självklart kollade även jag melodifestivalen. Tycker att swingfly var bra och kul när en otippad går vidare. Danny har jag nynnat på hela dagen och gillade Silvers traditionella schlager!! Håller på henne i andra chansen (tror jag).

    SvaraRadera
  2. svar: ja ni får verkligen komma snart!:D

    SvaraRadera