20 februari 2011

Schlagermenyns förrätt!

Ja, då var tredje deltävlingen avklarad och kanske såg vi årets vinnare just här i Linköping. Förhandsfavoriten Erik Saades var helt överlägsen och The Playtones tog den andra finalbiljetten till Stockholm. Jag hade nog hellre sett att Shirleys Angels fått följa med Erik till Stockholm, men de har ju fortfarande chansen...

En trerätters schlagermeny hade jag fixat till kvällen och Familjen W var hemma hos oss och fick bl a smaka på denna förrätt: (Varmrätt och dessert kommer så småningom!)


Honungsgratinerad och prosciuttolindad chèvreost
4 skivor chèvreost, centimetertjocka
4 skivor prosciutto
4 skivor formfranska
4 msk honung, flytande
blandad sallad, t.ex sparrissallad
1 näve blandade nötter
Gör så här: Sätt på ugnen på grill och 225 grader. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten.
Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen.
Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme.
Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15 minuter.

Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite mer honung över. Strössla över de rostade nötterna. Servera!!

1 kommentar:

  1. Vilken god förrätt! Getost är ju såå gott gratinerat!

    Tyckte att gårdagens mello var ganska dålig. Tyckte att sebastian förtjänade en plats i allafall andra chansen.

    SvaraRadera