14 mars 2011

Fläskfilé i ostsås!

I fredags kväll kom bästa Jenny förbi och käkade med oss. Alltid lika trevlig med hennes spontanbesök hos oss och alltid lika roligt att bjuda en så tacksam gäst som Jenny på mat. Den här gången fick hon äran att bestämma mat och då blev det en rätt som jag inte har gjort på typ tio år!!! En härlig rätt med fläskfilé, bacon, banan och paprikaost.


Fläskfilé i ostsås!
600 g fläskfilé
salt, peppar
1 purjo
1 pkt bacon
1 röd paprika
1 banan
1 tsk curry
100 g paprikaost (Flödeost)
1 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde

Gör så här: Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem, salta och peppra. Ta upp dem. Knaperstek baconet. Lägg fläskfilén i en form. Smula över bacon. Strö över hackad paprika och strimlad purjo. Lägg skivade bananer över. Krydda med curry. Smält osten i en kastrull. Rör ner buljongen och grädde och häll över. Gratinera i 225 grader tills allt får färg.

Servera med hasselbackspotatis eller ris och grönsallad.

4 kommentarer:

  1. Paprikaost? Hmm.. är det som en hårdost?

    SvaraRadera
  2. Den där Jenny har det alltför bra hon! :) Tusen Tack för en som vanligt utsökt middag! Hoppas ni hittat lampan till ert fräcka badrumstak. STOR KRAAAAMMMMM

    SvaraRadera
  3. Ännu en sådan där perfekt helgrätt! Flödeost har jag inte ätit på evigheter. Det var min favorit bland dessertostar ett tag.

    SvaraRadera
  4. Ser aptitligt! Det ska jag definitivt prova att göra.

    SvaraRadera