Grillpremiär!

I lördags när vi var bjudna på mat hemma hos syster med familj blev det Grillpremiär! Så himla gott! Tänk vilken härlig tid vi har framför oss.

Olika kött grillades och till det serverades portionsgratänger av potatis, morötter och palsternackor gratinerad med chevréost. Och till det en supergod sås gjord på fyra ingredienser: Creme Bonjour Vitlök, grädde, soja, och buljongtärning. Mums!

Till dessert fick vi en helt underbar Chokladtryffelpaj med passionsfrukt. Receptet kommer från Halv åtta hos mig.

Chokladtryffelpaj med passionsfrukt
Botten:
0,5 paket digestivekex
50 gram smör

Fyllning:
300 gram mörk choklad
300 gram vit choklad
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
50 gram smör
0,5 st röd chilifrukt
8 tsk rom, mer eller mindre, ni bestämmer själva

Gör så här: Smält smöret. Mixa digestivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form som är plastad i botten.

Koka upp 2,5 dl grädde och 1,25 dl socker samt den hackade chilifrukten. Ta av kastrullen från plattan. Dela den mörka chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 30 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Smaksätt med 4 tsk rom. Slå upp smeten över digestivebotten och ställ därefter pajen i kylen och låt det mörka chokladlagret stelna.

Koka upp 1,5 dl grädde och 0,25 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den vita chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 20 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Smaksätt med 4 tsk rom och slå upp smeten över det mörka chokladlagret. Ställ pajen i kylen och låt den stelna. Ta fram pajen 10 minuter före servering. Servera med halverade passionsfrukt.

Kommentarer

  1. Så härlighet med grillat och vilken mumsig paj :-)

    SvaraRadera
  2. Mmmmm... allt ser mumsigt ut och låter helt fantastiskt! Hade jag varit där och ätit skulle jag säkert ha rullat hem mätt och lycklig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg