23 mars 2011

Marängrutor i långpanna

Wilma och jag bestämde oss för att baka medan Wiktor var på innebandyträning. Jag hittade det här smarriga receptet när jag googlade runt lite bland olika recept - långpannerutor täckt med maräng med kokos och chokladbitar i.


Marängrutor i långpanna
200 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 st ägg gulor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Maräng:
3 st äggvitor
3 dl strösocker
3 dl kokosflingor
100 gram blockchoklad, hackad

Gör så här: Rör smör och socker (gärna med elvisp). Blanda i äggulorna, en i taget. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. OBS! OM INTE smeten känns bredbar så går det att röra ner lite mjlök. Känns smeten bredbar så uteslut mjölken i smeten. Bred därefter ut i en bakplåtsklädd långpanna.

Maräng: Vispa äggvitorna med sockret. Hacka chokladen grovt. Blanda ner chokladen och kokosflingorna i äggvitesmeten. Bred marängsmeten ovanpå kaksmeten. Grädda i 175 grader i ca. 20 minuter. Skär kakan i rutor medan den är varm.

7 kommentarer:

  1. Låter riktigt smarrigt!! Sött o gott!!

    SvaraRadera
  2. Nu känner jag mig som en frågvis femåring igen... men hur stor ska långpannan vara? Lika stor som en ugnsplåt?

    SvaraRadera
  3. Japp, lika stor som en ugnsplåt!

    SvaraRadera
  4. Mmm, vad gott det ser ut! Braspannekakor är ju så smidiga!

    SvaraRadera
  5. Vilka smarriga mumsbitar!!!
    Här finns det mycket bra recept!

    tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera