Broccoli och Ädelostpaj
I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - Broccoli och Ädelostpaj. Har gjort den här pajen massor av gånger och här kommer en repris igen.
Broccoli och Ädelostpaj
Pajdeg
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
3 dl mjölk eller grädde
3 dl riven ost
100 gram ädelost
400 gram broccolibuketter
salt
peppar
Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den.
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. Salta. Dela broccolin i mindre buketter och fördela dem i pajskalet. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.
Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter.
Oj, vad mycket gott det fanns i senaste Allt om Mat. Kanske provar något recept i påskhelgen.
Broccoli och Ädelostpaj
Pajdeg
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
3 dl mjölk eller grädde
3 dl riven ost
100 gram ädelost
400 gram broccolibuketter
salt
peppar
Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den.
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. Salta. Dela broccolin i mindre buketter och fördela dem i pajskalet. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.
Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter.
Oj, vad mycket gott det fanns i senaste Allt om Mat. Kanske provar något recept i påskhelgen.
Kommentarer
Skicka en kommentar