27 april 2011

Citrondoftande kycklinggryta med kronärtskocka och persilja

I går gjorde jag en härlig kycklinggryta med massor av goda ingredienser. Egentligen var det fläskfilé i receptet, men det blev nog lika bra med kycklingfilé. Perfekt bjudrätt, men det går även bra en vanlig vardag...


Citrondoftande kycklinggryta med kronärtskocka och persilja
1 kg kycklingfilé eller 600 g fläskfilé
3 vitlöksklyftor
10 champinjoner
4 soltorkade tomater i olja
2 msk kalvfond
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl creme fraihe,
2 tsk citronskal, rivet
1 tsk timjan
1 tsk soja
1 brk kronärtskockshjärtan, 400 g

Till servering: 0,5 dl hackad persilja. Ris, krongryn, couscous eller potatis

Gör så här: Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken samt klyfta svampen. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det och fräs vitlöken och svampen.


Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, timjan och soja i en låg, vid gryta. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär skockor i halvor och soltorkade tomater i strimlor. Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min.

2 kommentarer:

  1. Mmm... gillar såna här grytor med massa gottigt i!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var en gryta med mycket gott i.

    SvaraRadera