08 april 2011

Fredagsmiddag - Fläskfilé med potatisbakelse

Äntligen fredag och vad skulle det bli för middag ikväll? Hade fläskfilé i kylen som jag behövde göra något av och detta blev det:

Helstek fläskfilé, potatisbakelse och röd pesto med soltorkade tomater, paprika och röd chili.

Började med att steka hela filén i stekpanna med salt och peppar. Sedan in i ugnen i ca 175 grader i 25 minuter. Skär upp i skivor och lägg på ett fat garnera med ruccola, körsbärstomater, sockerärtor och klicka över röd pesto.

Helstekt fläskfilé på grönt fat av Mateus.

Till fläskfilén blev det potatisbakelse, ett recept jag hittade på nätet. Supergoda och enkla att förbereda.

Potatisbakelse i svarta silikonformar på ljusblått Mateusfat.

Potatisbakelse
10 små potatisar, grovrivna
1 gul lök, grovriven
1 vitlöksklyfta, grovriven
1 äggula
100 g riven Västerbottensost
2 ½ dl vispgrädde
Salt
Peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon.
Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Bakelserna ska få lite fin färg, då är de klara.

5 kommentarer:

  1. Blev nyfiken på potatisbakelserna och åkte hem och gjorde sådana igår. Supergoda! Dessa ska jag definitivt göra fler gånger...

    SvaraRadera
  2. Potatisbakelserna ser verkligen inte ut att gå av för hackor! Supergott! :-)

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut!!! Jag var och köpte sånna (el liknande) formar på rusta häromdagen för att göra potatisbakelser i. Men räcker en sån per person. De ser ganska små ut... Ska man göra två per person?

    SvaraRadera