01 april 2011

Ostpaj med tillbehör!

Härlig paj med tre sorters ostar med tillbehör där var och en tar det man tycker bäst om - det blev fredagskvällens middag med Jenny som gäst.


Ostpaj med tillbehör!
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1,5 msk vatten, ca
1 krm salt

Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
västerbottenost
mozzarellaost
fetaost

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.

Fördela osten i pajskalet.Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.

Servera med valfria tillbehör, t ex salami, parmaskinka, chorizo, ruccola, körsbärstomater, oliver, päron, inlagda kronärtskockor, soltorkade tomater eller annat du gillar.


Wilma överraskade och bjöd på dessert ikväll!
Vaniljpannacotta med färsk mango

2 kommentarer:

  1. Ser rättegott ut! Tack snälla för receptet, detta ska läggas på minnet.

    SvaraRadera