24 april 2011

Smarrig räktårta till påsk!

Den här påsken är väl bara helt underbar. Sol, värme, grillat och middagar...
På långfredagen blev det påskbord hos syrran, med mycket gott på bordet:


Jag hade bl a gjort en räktårta som blev lite misslyckad, men smakade riktigt bra ändå. Tårtan passar både till förrätt och på buffé-bordet. Både fyllning och dekoration går att variera i det oändliga. Den passade fint på påskbordet!


Smarrig räktårta
200 gram skalade räkor
1 burk stenbitsrom
3 dl gräddfil
1 hackad rödlök
1 msk fransk senap
3 gelatinblad
75 gram smör
250 gram kavring

Dekoration:
Hårdkokta ägg
Dill
Färska räkor
Stenbitsrom

Gör så här:
Mixa kavring och smör i en matberedare. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen i kallt vattten i 10 minuter. Rör ihop räkor, gräddfil, stenbitsrom, senap och hackad rödlök. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem i en kastrull på låg värme. Rör ner gelatinbladen i smeten. Var nog med att det blandar sig ordentligt. Bred ut räkröran över kavringsbotten i formen. Ställ kallt i några timmar före servering. Garnera precis innan tårtan ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar