Smarrig räktårta till påsk!

Den här påsken är väl bara helt underbar. Sol, värme, grillat och middagar...
På långfredagen blev det påskbord hos syrran, med mycket gott på bordet:


Jag hade bl a gjort en räktårta som blev lite misslyckad, men smakade riktigt bra ändå. Tårtan passar både till förrätt och på buffé-bordet. Både fyllning och dekoration går att variera i det oändliga. Den passade fint på påskbordet!


Smarrig räktårta
200 gram skalade räkor
1 burk stenbitsrom
3 dl gräddfil
1 hackad rödlök
1 msk fransk senap
3 gelatinblad
75 gram smör
250 gram kavring

Dekoration:
Hårdkokta ägg
Dill
Färska räkor
Stenbitsrom

Gör så här:
Mixa kavring och smör i en matberedare. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen i kallt vattten i 10 minuter. Rör ihop räkor, gräddfil, stenbitsrom, senap och hackad rödlök. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem i en kastrull på låg värme. Rör ner gelatinbladen i smeten. Var nog med att det blandar sig ordentligt. Bred ut räkröran över kavringsbotten i formen. Ställ kallt i några timmar före servering. Garnera precis innan tårtan ska serveras.

Kommentarer

Populära inlägg