29 maj 2011

Mors dag!

Grattis alla mammor!

Jag, syster och mor firade Mors Dag med att göra en riktigt god buffé dagen till ära. Den innehöll bl a pastasallad, tomat- och melonsallad, marinerad kyckling, salami, pajer, såser och smörgåstårta. Mitt bidrag var bl a marinerad kyckling. Recept ser du nedan:


Medelhavsinspirerad kyckling
1 kilo kyckling, smör
1-2 st röd chilifrukter (kan uteslutas)
salt och peppar

Marinad
1 dl marinad från burken med soltorkade tomater
klippta soltorkade tomater
2 dl god olivolja
1 dl ljus balsamvinäger
3 pressade vitlökar
örtsalt

Gör så här: Värm upp en stekpanna, finhacka chilin och bryn den mjuk i pannan med smör. (Kan uteslutas om man vill ha en mildarekyckling). Stek kycklingen i hela bitar tills den är färdig. Salta och peppra. Ställ marinaden i en fryspåse.
Lägg ner kycklingen och se till att marinaden täcker och ställ i kylskåpet över natten.

Innan serverig så skär du lagom stora bitar av kycklingen och ringaö över marinaden. Garnera med exempelvis sallad, tomter, lök, pesto, basilika eller fetaost.
Mammas goda smörgåstårta!

Efter maten fixade våra barn en god marängtårta med jordgubbar!

2 kommentarer:

  1. På dom bilderna fanns det en nedrans massa gott du :D Jag blev riktigt hungrig...

    SvaraRadera
  2. Vilket firande!Så mycket gott! Remsan

    SvaraRadera