27 juli 2011

Kokosmarinerad torsk i foliepaket - ett skicka vidare recept!

Som ni kanske känner till så är jag med i liten receptlek som heter Skicka vidare. Det innebär att olika matbloggare skickar recept till varandra och så ska dessa provlagas och utvärderas på bloggen.
Turen har nu kommit till mig och receptet jag har lagat har jag fått av Martina som har matbloggen Mat och Odla

Det blev en supergod rätt med massor av goda smaker. En fullträff med andra ord. En perfekt rätt som man kan kan förbereda i flera timmar innan och sedan tar den bara 10 min i ugnen. Rekommenderas varmt!

Förbereder foliepaketet...

Ihop med foliepaketen och in i ugnen...

Klart att servera!!

Kokosmarinerad torsk i foliepaket
Ingredienser för 4 personer:
800 g kokt potatis
600 g torsk (rygg eller filé)
ca 7 st champinjoner
1 st röd paprika
200 g haricot verts och sockerärtor (blandat)
1 st röd chilipeppar
flingsalt och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
ca 2 cm färsk ingefära
5 st limeblad (helst färska men det går med torkade också)
3 dl kokosgrädde

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Riv 4 st stora foliebitar och lägg ut dom på en bänk. Skiva potatisen, paprikan, champinjonerna och chilin. Skär torsken i portionsbitar. Lägg ut torsken, potatisen och alla grönsakerna på folien, sprid ut chilin över det hela. Salta och peppra.
Forma folien som en skål. Riv vitlök och ingefära, lägg i en skål och häll i kokosgrädden. Strimla i limebladen och blanda. Fördela över dom fyra foliepaketen. Stäng paketen. Lägg paketen på en plåt och in i ugnen i 10 min, inte längre för då blir fisken för torr.

Nu ska jag alltså skicka ett recept vidare till nästa i gänget och det är En smak av Karin. Håll utkik på hennes blogg efter mitt recept!

1 kommentar:

  1. Mmm, vad gott! Jag är så besviken att jag missade att vara med denna omgång. Det är ju så kul!

    SvaraRadera