05 augusti 2011

Brie- och salamipaj

Häromdagen gjorde jag en härlig Brie- och salamipaj. Det blev en paj med mycket smak och som är enkel att lyckas med. Prova ni med!


Brie- och salamipaj
Pajdeg.

Fyllning:
1/2 rödlök
250 gram brie
75 gram salami
2 dl mjölk
2 ägg

Gör så här: Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fyllning: Fincka löken. Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.

Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.

Låt svalna något innan servering. Servera med någon god sallad till!


Ikväll blir det kräftor - längtar!!

5 kommentarer:

  1. Ser underbart gott ut :)
    Här blir det oxå kräftor,
    nyfångade inatt :D
    Kramen Bibbi

    bibbislife.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Salami är alltid tacksamt att jobba med! Så smakrikt och passar till mycke! En perfekt helgrätt att göra!
    Ja, du måste verkligen testa avokadopastan, den är en storfavorit här hemma!

    SvaraRadera
  3. Anonym: Åh, nu blir jag avis, nyfångade kräftor. Sådana blir det inte för mig, tyvärr...

    Frostrosor: Ja, salami är så gott och passar till mycket. Avokadopastan blir det nog redan nästa vecka. Sen drar jag till Spanien för lite semester.

    SvaraRadera
  4. Gjort något liknande! Supergott!!

    SvaraRadera