01 augusti 2011

Förrätt: Bresaola!

Det blev en härlig kväll i lördags när familjen Bogren kom hem till oss och grillade. Vi satt ute till 01.00 och då var det alldeles kolsvart ute och vi hade massor med tända ljus - så mysigt!

Dukningen inför middagen!

Det blev en trerättersmiddag som såg ut så här:

Förrätt: Bresaola med parmesan, ruccola, pinjenötter, olivolja och flingsalt
Varmrätt: Kycklingsallad med hallon och roquefortkräm
Dessert: Ljuvlig chokladmousse


Bresaola
Det här behövs till 4 port:
150 g bresaola, soltorkat oxkött
75 g parmesanost i flingor
30 g rucola
1–2 msk olivolja
Flingsalt

Gör så här: Lägg upp bresaola-skivorna på ett fat. Strö över hyvlad parmesanost, ruccola och torrostade pinjenötter. Ringla över olivolja och strö över flingsalt vid serveringen. Jag ringlade även över lite balsamico!


Recepten på varmrätten och desserten kommer i senare inlägg!!

2 kommentarer:

  1. Hei
    Ina (fra www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
    Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
    Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
    Hilsen
    2xIna

    SvaraRadera
  2. Underbara sommarkvällar!! Men dock allt för få!!

    Bresaola är ju såå gott!!

    SvaraRadera