25 augusti 2011

Orientalisk kyckling!

Hittade ett smarrigt recept hos Gourmetmorsan
som jag var tvungen att testa. Mitt betyg: Enkelt och gott! Kommer absolut att göra det här fler gånger. Tack för receptet, Madeléne!


Oriental kyckling i form
4 personer
4 kycklingfiléer delade på längden

Blandning:
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk fyra kryddor
1 tsk curry
1,5 dl chilisås
3 dl grädde

Gör så här: Skär kycklingfilén på längden och lägg i en ugnsfast form.
Rör ihop blandningen, salt, svartpeppar, curry, fyra kryddor, chilisås. Bred blandningen över kycklingen, och låt den stå och dra sig i några timmar i kylen. Ställ in formen i ugnen på 200°C och tillaga den ugnen i ca 25-30 min, eller tills den är färdig. Slå över 3 dl grädde över kycklingen, och låt den åka in i ugnen ytterligare 10 minuter.
Servera med pressad potatis eller ris och en härlig sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar