03 augusti 2011

Tjejmiddag hos Jenny!

I går var jag på middag hos Jenny. Jenny lagar inte mat varje dag, men när hon väl lagar så blir det supergott. I går bjöd hon på en italiensk kycklingpasta. Härliga färgkombinationer av grön spenat, röda tomater och vit pasta - italienskt och gott så det förslår. Tror hon hade tagit receptet från Arla
.


Italiensk kycklingpasta
4 port
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer/lårfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde

Gör så här: Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan.

Till dessert serverade hon en supergod äppelpaj med nötter och vit choklad. Och vaniljglass till det! Jag har tyvärr inte det receptet.

Tack Jenny för en supertrevlig tjejmiddag och kanongod mat.

(oj, den bilden blev inte så bra, men pajen var god!)

1 kommentar:

  1. Tackar ödmjukast för omdömet! Känns bra att få bjuda igen med tanke på de utsökta middagar jag ätit hos er.
    Det bidde ingen mellangrädde i pastasåsen, jag körde all in med riktig grädde. Fet, fyllig och fantastisk!;) Pöss!

    SvaraRadera