23 september 2011

Pannacotta med Yankiechoklad


Provade en ny smak på pannacotta ikväll när Jenny kom på besök. Blandade Yankie-choklad i pannacottan och garnerade med hackad choklad samt hallon. Det blev supergott. Värt att prova! Jummie, jummie!!


Yankieepannacotta
4-5 dl grädde
1 dl multisocker
2 st yankiee-chokladbitar.
Blanda allt i en kastrull och låt koka någon minut. Rör till chokladen har smält. Häll upp i glas och garnera med hackad choklad och hallon

3 kommentarer:

  1. Oj, vad gott! Visste inte ens att Yankie fortfarande existerade! :-D

    SvaraRadera
  2. Jag använde samma recept på pannacotta, minus chokladen. Första portionen blev så äckligt söt att den fick slängas. Resten var ätbara men alldeles för söta i smaken.
    Konsistensen var underlig; grynig och vattnig och grädden lämnade en fet hinna i munnen. Så vidrigt!

    Har gjort pannacotta många gånger förut men aldrig med gelesocker multi. Brukar det bli så här för er som använder gelesocker? 5 dl grädde och 1 dl socker är så sött att det knappt är ätbart... Konsistensen blev inte heller bra.

    SvaraRadera