15 oktober 2011

Fylld fläskfilé på aztekiskt vis

I kväll har jag gjort ett recept som var med i förra veckans Halv åtta hos mig. Det blev en härlig rökig smak av chipotlepastan. Precis som aztekerna kombinerar denna rätt chili och choklad i fyllningen av fläskfilén.


Fylld fläskfilé på aztekiskt vis
600 g fläskfilé, putsad
6 st skivor rökt skinka

Fyllning
15 15 g mörk choklad, finhackad
50 g parmesanost, nyriven
70 ml olivolja (av god kvalitet)
2-3 msk chipotlepasta (beroende på önskad styrka)
30 g honung
1 nypa flingsalt
1-2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här: Blanda alla ingredienser till fyllningen. Lägg ett snitt med ett mycket vass kniv längs med fläskfiléns ena kant. Vik ned den ”flik” som bildas, och lägg ytterligare ett snitt under denna. Var försiktig så att du inte skär igenom köttet så att ett hål bildas.
Fortsätt denna process med att lägga ett snitt och vika ner kanten tills hela filén har ”rullats ut” till en platt bit.
Lägg skinkskivorna på fläskfilén och bred sedan ut fyllningen ovanpå.
Rulla ihop filén igen och bind ihop med snören.
Bryn filén hastigt så att den får stekyta, och tillaga sedan i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 70 grader.
Ta ut ur ugnen och låt vila inlindad i folie minst 10 minuter.

Servera med en god risotto till!

På fyllningen...

Bryn filén och in i ugnen...

Färdiga att servera!

3 kommentarer:

  1. Åååå, så smarrigt det låter! :-)

    SvaraRadera
  2. Det samma! Hittar alltid en massa god mat hos dig. Den här filén måste jag absolut testa.

    SvaraRadera
  3. Såg detta programmet. Lät väldigt intressant med choklad i fyllningen. Får nog testa!

    SvaraRadera