08 november 2011

Ajvarbiffar

Här kommer ett recept som jag gjorde förra veckan - en annorlunda form av köttfärsbiffar, med smak av ajvar relish...


Ajvarbiffar
4 person(er)
1 dl havregryn
1 dl mjölk
500 g köttfärs
2 dl ajvar relish, mild
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås
1 st gul lök
2 st paprikor, i olika färg
2 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk persilja, finstrimlad
Gör så här: Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter.

Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt koka ca 5 minuter, salta.

Biffar: Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i smör ca 3 minuter per sida. Lägg ner biffarna i såsen och strö över persilja. Servera gärna med klyftpotatis.

2 kommentarer:

  1. Detta är andra ajvar-receptet jag stöter på i matbloggsvärlden just idag! Roligt med fler ajvar-recept att lägga på lager!

    SvaraRadera
  2. Köttfärsmat är bra när fantasin tryter. Ajvar en riktig smakräddare. Låter supergott!!

    SvaraRadera