29 november 2011

Chokladcheesecake på cookiebotten

Lovade att återkomma med receptet på den goda chokladcheesecaken vi fick hos syrran i lördags. Receptet var med i senaste Buffétidningen och jag kan verkligen denna enormt goda kaka. Serveras med hallon och grädde till. Den är riktigt mastig och räcker till många...

Chokladcheesecake på cookiebotten
Portioner: 8 bitar

Botten
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker
Till servering
körsbärssylt
vispad grädde

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.

Smält chokladen över vatten bad. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
6.Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt eller bär samt en klick grädde.

1 kommentar:

  1. Gah! Jag är på tok för hungrig för att titta på såna här recept! :-)

    SvaraRadera