29 november 2011

Sweet chili-kycklinggryta

Oj, vad glad jag är över alla bra matbloggar som finns. De ger mig massor av inspiration och god mat. För någon vecka sedan provade jag Gourmetmorsans Fläskfilé i chutneysås och i dag bjuder jag på ett recept från Linda som har matbloggen Kryddburken. Ännu en rätt som är enkel och som går snabbt att svänga ihop. Det gillar jag!

Så här såg min matlåda ut i dag:


Sweet chili-kycklinggryta
3-4 kycklingfiléer (ca 400 gram)
Smör till stekning
1 gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl sweet chilisås
2 morötter
4 dl kycklingbuljong
1 msk kikkoman soya
½ dl grädde
Salt & peppar

Gör så här: Skär kycklingen i bitar. Stek i smör i tjockbottnad gryta, tillsätt hackad lök, finriven vitlök och sweet chili. Låt allt få fräsa ihop nån minut. Skala och skär morötter tunt och lägg i. Slå på buljongen och soya. Sänk värmen och låt puttra ca 10-15 min.
Servera med pasta och en grön/paprikasallad!

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med! Inser att jag får mer inspiration från bloggar än mattidningar så sa upp en prenumeration nu. Den där kycklingen gör jag nog redan ikväll. Lät gott!

    SvaraRadera
  2. Enkelt och gott! Perfekt matlagning till vardags
    tycker fröken Dill

    SvaraRadera