04 december 2011

Ädelostgratinerad Lövbiff

Detta recept hittade jag hos Linda som har Kryddburken, så fredag kväll fick det bli denna rätt när Jenny kom på middag.
Riktigt gott var det! Vi åt så våra magar stod ut i varje hörn...

Skivade tomater, hackad vitlök, salt och peppar i botten på en form.

Ett lager med stekt lövbiff och ädelost...

... ett lager till!

Klart att servera!

Ädelostgratinerad Lövbiff
500 gram lövbiff i tunna skivor (tog 6 skivor)
Smör till stekning
Salt & peppar (grillkrydda)

4-5 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Kvibille Ädelost (el Gorgonzola, Roquefort el. St Agur)
2½ dl grädde
½ burk creme fraiche

Gör så här: Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du för länge blir dom lätt sega. Lägg upp på ett fat vartefter.

Smörj en ugnsfast form och skiva tomaterna, lägg i botten. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över. Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med grädde och creme fraiche, krydda lite. Lägg lövbiffen ovanpå tomaterna, häll över såsen, smula över osten (gör ett lager till med lövbiff och ädelost om det räcker). Gratinera i 200 grader ca 20 min.

Servera med pasta, ris eller potatis.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Detta recept MÅSTE jag bara testa! Ser ju grymt gott ute =)
    Kramkram

    SvaraRadera