20 december 2011

Granen står så grön och grann i stugan...

I dag har vi klätt granen och fortsatt med några fler förberedelser inför julen. Det blev vitt och silver i granen i år. Kanske inte så juligt, men snyggt tycker jag...



Dumlekakor har blivit en tradition på vårt julfika på julafton och så även i år.


Dumlekakor
ca 20 st
200 gram rumsvarmt smör
1 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 st Dumlekolor eller Dajmkolor
20 st nobless chokladplattor

Gör så här:
Rör smör och strösocker poröst. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Rulla degen till 20 st bollar. Lägg dem i folieformar. Dela Dumlekolorna så att det blir 20 st, tryck ner ½ kola i varje bulle. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Vid uttag lägg genast på en Nobless (chokladplatta) ovanpå bullarna. När Noblessen har smält ställ plåten en stund i kylen så att chokladen stelnar.

Så även min rödbetstzatsiki gör jag varje år:



Rödbetstzatsiki
4 kokta rödbetor
1/2 finhackad rödlök
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 pressad lime
1-2 vitlöksklyftor

Gör så här: Riv de kokta rödbetorna och finhacka rödlöken. Mosa fetaosten. Blanda allt med matlagningsyoghurten. Pressa limen och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda i detta. Salta och peppra.

1 kommentar:

  1. Härlig julkänsla här på din blogg! Ha en fin julhelg om vi inte hörs mer innan!

    SvaraRadera