12 januari 2012

Kål- och kycklingröra med curry LCHF

Köpte en grillad kyckling när jag handlade och hittade detta perfekta receptet på Matklubben som jag snodde ihop till kvällsmiddag. God röra/gryta med enkla ingredienser. Kokas snabbt ihop på spisen och passar både för LCHF:are och till er som vill äta med ris till.


Kål- och kycklingröra med curry LCHF
För 3-4 personer.

1 grillad kyckling
1 vitkålshuvud (strimlat)
2 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 krm paprikapulver
Salt
Peppar
10 körsbärstomater
(Ev. 1 dl grädde)

Gör så här: Skär kycklingen i bitar. Stek kålen på medelhög värme i smör. Tillsätt kycklingen när kålen blivit mjuk. Krydda med curry och paprikapulver, tillsätt vitlöken och crème fraiche och eventuellt grädde om du vill ha mer sås.

Smaka av med salt och peppar och ev. mer av curryn och paprikan om du vill. Låt koka upp, tillsätt tomaterna och låt småputtra i 5-10 minuter tills tomaterna blivit mjuka. Servera som det är eller med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar